sudarsan-logo

Pilates & Stretching

bridge

Met Pilates & Stretching bij Pilates Studio Sudarsan haal je het beste uit je workout. We gebruiken Pilates oefeningen ter versterking van de diepliggende buik, rug, heup en schouderspieren die dienen voor verbetering van lichaamshouding en figuur. (Core-stability) Pilates wordt heel precies uitgevoerd waardoor je lichaamsbewustwording verbeterd. Zelfs onze dagelijkse bewegingen worden dan bewuster en daardoor meer ontspannen. Na een paar lessen voel je de uitwerking al. Reden voor vele topsporters om naast hun sport ook Pilates te doen. We wisselen de basisoefeningen af met oefeningen waarbij we Small Balls, Toning Balls of andere attributen gebruiken. Want trainen met attributen is uitdagend en leuk.

Met een aantal doeltreffende stretches en een geleide meditatie aan het eind van de les worden we weer soepeler, lossen spierspanningen sneller op en brengen de rust weer terug in het lichaam. Zoals dat hoort bij het avondritme. Dit alles met rustige muziek waar je prettig op kunt bewegen en ontspannen.

Waarom bij Pilates Studio Sudarsan

Pilates wordt inmiddels in vele vormen beoefend en is vaak aangepast om in fitnesscentra grote groepen te trainen. Het tempo ligt daar meestal hoog en wij vinden dit een oneigenlijke aanvulling op de Pilates-methode. Dit z.g. uptempo is overgenomen uit de tijd dat in de jaren 70 Aerobic's naar Europa kwam. Het downtempo van Pilates paste toen niet zo bij het verwachtingspatroon van de klant uit de sportschool. Het uptempo wel.

Klassieke Pilates vereist echter nauwkeurige rustige beoefening voor het juiste effect. Daarom zijn onze groepen juist niet groot en ligt het tempo lager. Bij ons staat nl. persoonlijke aandacht en zorgvuldigheid voorop. We bouwen de oefeningen rustig op, zodat een ieder kan oefenen op zijn eigen niveau.

 

Daarnaast zijn de lessen bij Pilates Studio Sudarsan in Houten steeds vernieuwend en volgen wij continue de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. Je krijgt les van een ervaren en gediplomeerd instructeur.